RSS

Despre cum irosim cuvintele.




Cred ca unii dintre noi au inceput sa uite de-a binelea valoarea unor cuvinte. De ce oare, ne-ntrebam?! Pentru ca spunem unele lucruri doar de dragul de-a fi spuse, doar de dragul de-a ne face mai placuti, doar de dragul de-a ne afirma..

Ne cerem mult prea multe scuze, chiar si atunci cand stim prea bine ca nu avem de ce, cand nu am gresit cu nimic poate; iar cand o alta persoana merita cu adevarat acestea, nu mai stim cum sa i-ne adresam. Spunem „Te iubesc” oricui, iar atunci cand vrem sa ne exprimam sentimentele, ne e teama, pentru ca nu stim cum sa o facem indeajuns de credibil. Pastreaza mereu, acolo, cu tine in suflet, cateva cuvinte speciale, pe care doar oamenii dragi tie le merita.

Am inceput, mai bine zis, sa ne vindem pentru doua, trei vorbe marunte. Nu ajunge un simplu „Imi pare rau”, fara demonstratii ca lucrurile se vor schimba. Nu este suficient sa auzim acele doua cuvinte pentru a spune ca suntem in al 9-lea cer, ci mai intai de toate trebuie sa stim, cu certitudine, ca acestea au fost cu adevarat sincere, ca au fost din inima. Ne multumim adesea doar cu ceea ce vedem, dar realizam lucruri doar prin „vorbe”. Promitem atatea, dar in fond nu rezolvam nimic. Nu stim sa mai apreciem adevarata semnificatie, devin doar cuvinte haotice, vorbe fara inteles..

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu