RSS

Vampire Knight.

"If you are to be branded as a sinful and tainted vampire.. then,
I want to fall down with you to the very farthest depths." 


        În principiu, aceasta este ideea de bază în jurul căreia se învârte acțiunea anime-ului intitulat Vampire Knight – iubirea dintre un om și un vampir. Probabil că pentru marea majoritate, acest lucru sună precum o poveste de dragoste desăvârșită, precum un basm citit noaptea, înainte de culare. Ei bine, îmi pare rău să vă dezamăgesc, însă, prin preajma protagonistei noastre Yuki Cross, nimic nu pare să fie de culoare roz sau, în orice caz, să pară că ceva este desprins din basme. Chiar din contră.
       Povestea ne-o prezintă încă din primul episod pe tânăra care, la o vârstă fragedă de numai 5 ani, se trezește din propria-i inconștienţă într-un decor sângeros, fiind atacată de un monstru însetat de sânge - cunoscut și sub numele de vampir. Toate amintirile ei îi se deschid odată cu acea noapte, în care este salvată, mai apoi de eroul, idolul și eternă sa iubire – Kuran Kaname – dealtfel, și el vampir.
Revenind în prezent, protagonista noastră este acum studentă dar și prefect la academia Cross, academie ce aparține tatălui său adoptiv. Îndatorirea ei era să mențină echilibrul dintre cele două clase: Clasa de Noapte – care ascundea un mare mister, ea fiind populată de vampiri și Clasa de Zi – unde învață oameni, spre împlinirea visului ei, și al directorului – că vampirii și oamenii să trăiască în pace. Întrucât nu era o meserie ușoară, ea este ajutată și de către celălalt fiu adoptiv al directorului – Zero, despre care Yuki inițial nu știa că este vampir, aflând într-un final, atunci când o muscă, inconştient.
        Cam de aici începe acțiunea primului sezon Vampire knight, care se învârte mai mult în jurul lui Yuki, al lui Zero și al relației destul de controversate dintre cei doi. Spun controversată, întrucât toată povestea se baza mai mult pe o dorință de „protecție” a lui Zero față de Yuki, aceasta devenind reciprocă, dar presupun că și asta se poate numii iubire – una neîmpărtășita, din păcate pentru cei doi. În acest sezon pot spune că mi-a plăcut mai mult Zero, datorită trecutului sau destul de trist, datorită faptului că în ciuda faptului că devenise vampir, căzând la nivelul E nu își pierde speranța, și pentru faptul că părea să țină cu adevărat la Yuki, lucru pe care ea nu-l putea vedea. De ce nu-l putea vedea? Să zicem că tânăra noastră avea ochi doar pentru eroul ei, Kurna Kaname – un personaj complex și învăluit de mister. Se pare că, și Kaname are sentimente de iubire față de Yuki, însă nu am putut să-mi dau nici până la momentul de fată ce formă de iubire era aceea – probabil una care nu cere o explicație, nici nu da un motiv concret. 
       Cam asta este ce vă pot marturisii despre povestea expusă în acest sezon. Mai departe, am să vă spun câte ceva și despre personajele principale:

Kaname Kuran

Acesta face parte din familia Kuran, anume o familie pur-sânge, fiind respectat de către toți semenii săi, în special de către Clasa de Noapte, pentru aceasta. Dealtfel, deține anumite puteri speciale, cât și o forță inimaginabilă. Este unul dintre cele mai interesante, misterioase dar și inteligente personaje. Este un tip calculat, care știe să facă lucrurile în așa fel, încât să iasă precum dorește. O iubește enorm pe Yuki, însă, momentan mi-a dat senzația că ceva între ei nu va merge niciodată – poate datorită faptului că, Yuki nu poate să trecă peste faptul că, după spusele ei, nu se va putea ridica niciodată la nivelul lui.

Zero Kiryu

Este inamicul numărul unu al vampirilor, provenind dintr-o renumită familie care îi vâna pe aceștia. Rămas orfan în urma atacului lui Shizuka Hiou, un vampir pur-sânge, Zero jura răzbunare împotriva clanului vampirilor. Cu toate astea, destinul îi joacă o festă când acesta se transformă în ceea ce disprețuia cel mai mult pe lumea asta - un vampir. În urma acestui lucru, este personajul care suferă cel mai mult, singura alinare fiindu-i sângele atât de dulce, pe care Yuki îl oferea pentru ca acesta să nu ajungă un vampir de nivel E. Cu toate astea, sângele care îl putea salva complet era cel al Shizukai, pe care nu ajunge sa il mai guste.
 Yuki Cross

Este protagonista acestei povești, acțiunea învârtindu-se în jurul ei și în jurul trecutului ei. Din prolog aflăm cum ea, este salvată de Kaname de la moartea sigură pe care un vampire însetat de sânge, vroia să i-o ofere. Este genul de față energică, lucrul cel mai impresionant la ea fiind sufletul ei bun. Este îndrăgostită de Kaname, însă, în același timp are oarecare sentimente pentru Zeo, pentru care într-un final dorește să își ofere o parte din sângele ei. Este o fată foarte curajoasă, dar puțin naivă, reușind să intre mereu în încurcătură.

Shizuka Hio - Kurenai Maria (corpul posedat de ea)

A fost vampirul cu sânge pur care a omorât familia lui Zero, acesta fiind singurul pe care a dorit să-l lase în viață, trăind un chin. Toate acestea s-au întâmplat din cauza faptului că, vânătorii i-au ucis iubitul Shizukai aflat pe lista lor, dovedindu-se în final ca fiind nevinovat. Aflând faptul că Zero este încă în viață, apare în corpul unui alt vampir nobil numit Kurenai Maria, la academie, dorind să îl omoare pe el cât și pe Kaname, pentru mai multă putere. Deși se afla în corpul altcuiva, cei doi își dau seama de asta, cel din urmă reușind să-i distrugă planul, ajungând ca ea să fie cea omorâtă.

Cam asta este tot ceea ce am să vă povestesc în mare, despre primul sezon al acestui anime. Vă promit că am să revin, cât de curând cu sezonul doi: Vampire Knight Guilty.

*Nivelul E gradul la care poate ajunge o persoană - care în trecut a fost om - fiind mușcată de către un vampire cu sânge-pur, dar din al cărui sânge nu ajunge să bea. Aceștia sunt vampirii periculoși, care ucid pentru a își satisface instinctual primar - acela de a bea sânge – fără a-și mai putea controla nici măcar cea mai mică parte din rațiune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu